Art-glass | bij Kunst & Lijstenmakerij Artigrafie te Rotterdam
Welkom op ons online atelier. Een ambachtelijk vervaardigde lijst voor uw schilderij. Uw favoriete kunstwerk volledig in ere hersteld. Kunst & lijstenmakerij Artigrafie is een vakkundige lijstenmakerij, restauratieatelier en galerie met passie voor kunst. Doordat wij nét even een stapje verder gaan, maken we van ieder kunstwerk een waar kunststuk. Vakkundig, flexibel en altijd geheel op maat!
15703
page-template-default,page,page-id-15703,bridge-core-1.0.5,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Artglas

Informeren = inspireren

 

Wij zien het graag helder, u toch ook ?

Lijstenmakerij Bosma maakt bij het inlijsten gebruik van Perfect White Glas. Dit is een uniek soort glas die speciaal ontwikkeld is zodat het het glas zelf geen kleur bevat. Hierdoor heeft het glas geen invloed op de kleuren die zich achter het glas bevinden zoals een schilderij.

 

Wat is Perfect White Glas?

Perfect White Glas is anders dan normaal glas. Het meeste glas om ons heen is groen. Normaal glas is groen, omdat bij het maken van glas, zand wordt gebruikt waar veel ijzer in zit.  Bij  Perfect White glas wordt het ijzer uit het zand gehaald voordat er glas van gemaakt wordt. Nu er geen ijzer meer in het zand zit krijgt men een glasplaat die uit zichzelf geen eigen kleur heeft, perfect wit.

 

Perfect White Clear

Perfect White Clear wordt op dezelfde manier gemaakt als “groen” glas.  Maar het zand dat wordt gebruikt bij Perfect White Clear bevat een veel lager ijzer gehalte. Door het lage ijzergehalte veroorzaakt Perfect White Clear glas geen groene (ver)kleuring op het kunstwerk . Dit is het beste “normale” inlijstglas dat op dit moment beschikbaar is.

Dit glas kan het beste worden toegepast bij kunstwerken met lichte kleuren en een wat lagere commerciële waarde. Wij adviseren tevens het kunstewerk dat is ingelijst met Perfect White Clear op tegen tegenover een blinde muur hangt.

 

Perfect White Gloss Control

Perfect White Gloss Control is een éénzijdig geëtst wit glas. Perfect White Gloss Control heeft een zeer fijne nano-etsing en als basis van Perfect White Gloss Control is “wit” glas gebruikt. Hierdoor werkt Perfect White Gloss Control als de minst vertroebelende versie van alle ontspiegelde glassoorten.

Perfect White Gloss Control glas is perfect geschikt voor kunstwerken van een wat lagere commerciële waarde met een lichte kleur. Ook voor hoogglans foto’s en kunstwerken die moeten hangen tegenover een muur met ramen is Perfect White Gloss Control een perfecte keus.

 

Perfect White Artglas

Perfect White Artglas is een speciaal soort glas dat gebruikt wordt voor het inlijsten van foto’s, schilderijen en kunstwerken. Dit soort glas bevat een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft het glas kenmerken als ontspiegeling, een anti-reflecterende coating en UV -bescherming. Ideaal voor de foto’s van uw kinderen of dat mooie schilderij dat u eindelijk heeft aangeschaft. Maar wat maakt Perfect White Artglas nou zo speciaal?

 

De eigenschappen van Perfect White Artglas

Perfect White Artglas is een glassoort dat kenmerkend is aan een aantal unieke eigenschappen dat het glas zo helder maakt dat het soms niet te herkennen is als glas.  Typische kenmerken van glas zoals reflectie en kleur zijn bijna niet terug te vinden. Het is daarom het perfecte glas voor al hetgeen u wilt laten inlijsten!

 

Kenmerkend aan Perfect White Artglas

Perfect White Artglas heeft een aantal eigenschappen die dit glas, hèt glas voor uw inlijsting maakt. Zo is Perfect White een extra helder floatglas. Dit glas heeft een laag ijzergehalte en ook is het glas bijna kleurloos. Bij andere glassoorten is vaak een groene randkleur te zien, dat is bij Perfect White Artglas niet het geval wat het ideaal maakt voor foto’s en schilderijen in te lijsten. Als u dus de daadwerkelijke kleur zuiver wilt overbrengen dan is dit glas daar uitermate geschikt voor.

Er zijn veel verschillende soorten glas van Perfect White Artglas, ieder met unieke eigenschappen waardoor er voor elke inlijsting wel een passend soort glas te vinden is. Zo is er voor foto’s of kunstwerken die voor de toekomst bewaard moeten blijven glas met UV bescherming. Een speciale glassoort dat tot 99% van de voor uw werk schadelijke straling beschermd. UV bescherming zorgt  er voor dat uw foto’s of kunstwerken beschermd wordt tegen veroudering door de zon.