Artglas

INFORMEREN = INSPIREREN

Wij zien het graag helder, U toch ook ?

Ontspiegeld glas voor mooi inlijsten

Ook minder kostbare schilderijen, papierwerk en foto’s verdienen het om gezien te worden. Van galerie objecten tot particuliere werken; ze vragen om optimale zichtbaarheid en bescherming. Voor mooi inlijsten bieden wij 2 millimeter glas aan. Deze hebben doorgaans een enkele coating die de schadelijke UV-straling tegenhoudt tot 70%. Ter vergelijking: normaal glas heeft een UV-werendheid van 34 tot 45%. Daarnaast bieden wij een- en tweezijdig geëtst inlijstglas. Voor mooi inlijsten levert Artigrafie – Lijstenmakerij het topmerk ontspiegeld en UV-werend glas namelijk TruVue. Voor waardevolle kunstwerken raden wij u Museaal glas aan.

Museaal glas van topkwaliteit

Kunstwerken met een hoge historische, artistieke en commerciële waarde vereisen optimale bescherming en zichtbaarheid. Artigrafie – Lijstenmakerij kan u ook museaal glas aanbieden. Deze glassoort zijn voor minimaal 98% UV-werend dankzij een UV-werende coating of door middel van een PVB folie gelamineerd tussen de twee glasplaten in. Glas voor museale collecties is vrijwel onzichtbaar dankzij een tweezijdige ontspiegelende coating. Deze ‘interferentie coating’ is leverbaar tot een reflectiewaarde van 0,5%. Artigrafie – Lijstenmakerij heeft het topmerk museaal glas TruVue voor u in voorraad, wereldwijd eerste keus voor museaal inlijsten.

Inlijst acrylaat en museum acrylaat

Helder en ontspiegeld lijstenmakers acrylaat is in veel situaties een prima alternatief voor glas. Het is sterk, licht van gewicht, kleurecht, weerbestendig en gemakkelijk te verwerken. Artigrafie – Lijstenmakerij levert op aanvraag helder inlijst acrylaat voor de maten groter dan 122 x 172 cm en museum acrylaat. Wij hebben in ons assortiment TruVue Optium museum acrylaat: antireflecterend, voor 99% UV werend, antistatisch en ontspiegeld. Alle acrylaat glassoorten kunnen naast de uit voorraad op maat geleverd worden in de diktes 2, 4 en 6 mm.

Museaal acryl

In de video hieronder wordt duidelijk waarom het Rijksmuseum vaak kiest voor Tru Vue® Optium Museum Acrylic.